Hoe het allemaal begon

Rasasari is een familiebedrijf dat al ruim 50 jaar bestaat en één van de eerste Toko’s uit Nederland is. Voor het ontstaan van Rasasari moeten we 50 jaar terug in de tijd. In 1956 kwam oma (mevrouw Nolten) met haar man naar Nederland vanuit oost-Java. Zij merkten dat er enkele Indonesische specerijen en kruiden moeilijk verkrijgbaar waren in Nederland. Vooral de basisingrediënten uit de Indonesische keuken, soja en kecap waren niet verkrijgbaar. Hieruit ontstond in 1957 de ‘firma Sojaboon’ en verkochten oma en haar man hun eigen geproduceerde soja zoals: tahu, tempeh en ketjap aan de deuren bij de Indische gemeenschap. De Indische gemeenschap was razend enthousiast want nu kon men eindelijk weer Indisch koken in het koude kikkerlandje.

De firma Sojaboon werd steeds bekender en breidde zich uit in Arnhem en omstreken. Toen op een dag de keurendienst van waren oma en haar man informeerde over een pand dat te koop stond op het Eiland in de binnenstad van Arnhem, kregen zij het idee om hun bedrijfje verder uit te breiden tot een Indonesisch restaurant/toko.

‘Toko Rasasari’ een begrip in Arnhem

In haar nieuwe toko/restaurant had oma een nieuw concept bedacht: een buffet waarbij mensen zelf konden uitkiezen wat zij wilde eten. Zo konden de klanten zelf een menu samenstellen. Oma begon met twee tafeltjes en vier keukenstoeltjes en is met haar toko een begrip in Arnhem geworden. Het restaurant heeft in 2011 een metamorfose ondergaan en blijft groeien. Oma die inmiddels 80 jaar oud is, werkt nog steeds in de toko en kookt nog steeds samen met haar team met veel passie en liefde. Het eten smaakt nog precies hetzelfde als in 1963. Rasasari onderscheidt zich door haar authenticiteit en geschiedenis en zal altijd het authentieke waarborgen met passie en liefde voor het Indonesische koken.